component-011_03

SWCS

Kako se pod uticajem opterećenja ili vlastite težine , osovine nebi ugibale,potrebno je ih fiksirati za podlogu.Ojačanje možete izvesti manjim nosačima raspoređenim na više mesta duž osovine ili celom dužinom osovine, što je svakako najbolje.O tome morate voditi računa ako se upotrebljavaju linearni sistemi kretanja većih dužina.

Osnovu čini osovina ,koja može biti tipa WS ili WCS, i aluminijumski nosač na kome je pričvršćena.Nema nikakvih potreba za otežanim bušenjem, urezivanjem navoja i spajanjem. Sve je to pripremljeno unapred, Vama ostaje samo da pričvrstite aluminijumsko podnožje na mesto ugradnje.Sobzirom na ojačanje, možete upotrebiti osovinu manjeg prečnika za vođenje, nego što je to bio slučaj sa osovinama bez nosača.Zbog ukrućenja,vibracije su svedene na minimum, a dužina je srazmerno velika.

Osovina može biti izrađena od

  • WS Konvencionalne osovina koja se najviše koristi za linearna vođenja Material : STB-2(SUJ-2)
  • WCS Tvrdo hromirana osovine pruža smanjenja troškova u odnosu na nehrđajući čelik i ima istu antikorozivnu funkciju kao i pojačan otpornost na treneje.Material : GCr15 ,STS440C (SUS440C)