csmio ip m row 03

4-osni kontroler

CSMIO/IP M 4-ose Ethernet kontroler kretanja ( step/dir ) sa konektorima je proizvod dizajniran za kupce koji traže kompromis između naprednih CSMIO/IP-S kontrolera i kontrolera sa LPT konekcijom ili drugih jednostavnih kontroler ploča. Najveća prednost CSMIO/IP-M kontrolera je njegov kvalitetan rad i niska cena.

Stabilnost operacija postignut je povezivanjem kontrolera na računar preko Etherneta ( fizički je galvanski izolovan i protokol koji se koristi obezbeđuje pouzdan i brz prenos podataka čak i u teškom industrijskom okruženju). Praktično ostali interfejsi ne obezbeđuju kontinuitet I pouzdanost prenosa podataka na tako visokom nivou kao Ethernet. To je razlog zašto je trenutno svetski standard za velike brzine digitalne komunikacije.

CSMIO/IP-M jednostavan je za instalaciju i za pravilan rad ne zahteva nikakavu spoljnu elektroniku. Ulazni/Izlazni signali su optički izolovani, filtrirani I  zaštićeni od kratkog spoja I pregrevanja. Uređaj je smešten u kompaktnu kutiju koja omogućava montažu na DIN šinu u kontrolnom ormaru.i zbog svoje jednostavnosti  smanjuje vreme rada za mehaničke I elektronske instalacije.

CSMIO/IP-M radi sa programom Mach3 zbog njegove niske cene, popularnosti I velike sposobnosti da se prilagodi specifičnim zahtevima. Kontrola rada se vrši popularnim step/dir standardom. Omogućava kontrolu rada drajvera step motora i najmodervijih servo pogona. Maximalna frekvencija step signala je 125 kHz što je dovoljna vrednost za raznovrsne primene. U ovom  frekventnom domenu sa radnim ciklusom 50% interfejs osigurava da je signal stabilan.i omogućava sigurniji rad mašine nego kontroleri koji koriste LPT vezu.
csmio 4 03

U CSMIO/IP-M kompletu dobićete :

  • - CNC CSMIO/P-M Controller
  • - Ethernet priključni kabal
  • - 1 x Phenix 3 pinski konektor napajanja
  • - CD sa elekktronskom verzijom uputstva za upotrebu I softverom
  • - 1xDB25- Terminal blok adapter
  • - 1xDB25 + 1x DB9Terminal blok adapter
  • - 2xDB25 trakasti kabal
  • - 1xDB9 trakasti kabal